Twijfelt u over de status van (de binnenkant van) uw schoorsteen of bent u net verhuisd? Laat een camera-inspectie uitvoeren, zodat u niet ‘blind’ gaat stoken. Het is verstandig dat u een goed beeld heeft van de binnenzijde van de kanalen, zodat u veilig en verantwoord kan stoken. Doet u dit niet en zit er stook residu (creosoot) aan de binnenzijde, dan loopt u het risico op brand. Creosoot kan namelijk ontbranden, zelfs na lange tijd niet stoken. Of u riskeert het vrijkomen van gevaarlijke gassen zoals koolmonoxide. Om veilig te blijven stoken, raden wij u aan om minimaal één keer in de vijf jaar een camera-inspectie te laten uitvoeren.

Via een roterende camera inspecteren wij heel nauwkeurig of er obstructies, afwijkingen of onregelmatigheden zijn die veilig stoken verhinderen. Denk bijvoorbeeld aan verstoppingen, asbest, aanslag of knelpunten. Bij de inspectie controleert onze medewerker ook of er sprake is van:

  • Geen of onvoldoende trek
  • Terugslag van rook
  • Barsten in schoorstenen of wanden
  • Hinderlijke rook
  • Condensatie

Kortom: u krijgt heel duidelijk inzicht in de status van uw schoorsteen, zodat u met een veilig gevoel kunt stoken.

Na inspectie ontvangt u een rapport volgens de ASPB-voorwaarden. Indien u een ‘niet-veilig verklaring’ krijgt, adviseren wij u graag over de opties om alsnog een veilige situatie te creëren. Dit kan bijvoorbeeld een nieuwe pijp zijn of advies in het toepassen van een bepaalde schoorsteenkap. Of wellicht is het nodig om nesten te verwijderen. Elke situatie is anders, wij komen dan ook graag langs om uw specifieke situatie door te nemen en te beoordelen.

Chat openen
Hulp nodig?